søndag 28. mars 2010

Kast ikke sten i glasshus,

heter det i et ordtak, vet jeg.

Jeg vet også at man ikke skal kaste sten fra glasshus, nærmere bestemt ikke fra the Glasshouse Mountains, der vi har tilbragt dagen. Hvorfor ikke ser du her:



Klokka tre i dag morges (mens dere hjemme koste dere på lørdagsettermiddagen med sikkert både det ene og det andre) sto vi opp, snublet inn i en taxi og ble kjørt til Helge, min studiekamerat fra Oslo. Der ble vi, pluss en franskmann vi har kjent siden vi kom hit, plukket opp av et australsk og et australsk-finsk par Helge og jeg ble kjent med på skolen, og kjørte i nattens mulm og mørke ut av Brisbane.
Det australske åkerlandskapet dukket fort opp, og så blant annet slik ut:




I syv-tiden var vi framme, og satte i gang med fjellklatringen. Bortsett fra den finske jenta, som kom på at hun hadde høydeskrekk og valgte å bli igjen nede. Sikkert kjedelig, men antakelig den rette beslutningen, for det var både bratt og kronglete klatring. Jeg syntes det var kjempemoro!




Fyren i bakgrunnen heter Barry, og redda livet til flere av oss, skal jeg tro Helge rett. Det er visst ikke alle som har vokst opp med å ramle opp og ned fjellskrenter på Hvaler! Det kan likevel hende at Helge hadde et poeng. Da vi kom ned leste vi på infotavla at turen vi hadde tatt var klasse 3, definert som ruter av den spesielt bratte og krevende typen, passende for øvede
klatrere i god fysisk form!






Oh well, vi overlevde. Og utsikten var ikke akkurat stygg! Bare se selv:




Etterpå grilla vi i kanten av regnskogen, og skulle egentlig inn i den for å bade i en foss (høres jo ganske spennende ut!), men været ville det annerledes, og vi endte med å løpe tilbake til bilene og ta turen hjem.




Alt i alt en velbrukt palmesøndag!

Hvordan har du brukt dagen?


- Marthe

2 kommentarer:

  1. Vi har i grunnen ikke brukt den ennå. Den startet her i huset for et kvarter siden. I går var vi på fest, og i dag kommer Aksel og Marthe på middag. Det gjør mormor og William også, - ja, - og så de to små, selvfølgelig. Dessuten skal vi hente en henger for å få tømt hagen for vinterdritt og møk.

    Omtrent sånn blir det.

    Tusen takk for en fin post. Det ser både bratt og moro ut. Dere er flinke til å komme dere på tur, og det er jammen bra.

    Kos dere videre.

    SvarSlett
  2. Fine bilder å se fra klatreturen deres.Vær litt forsiktig og da Marthe.
    Palmesøndag er over forlengst, og jeg brukte den til å gå på ski til hytta sammen med Einar og Solveig. Masse snø! Deilig med enda en skitur.
    Klem fra Mamma

    SvarSlett