lørdag 6. mars 2010

Beklager at det er så stille...

Men vi har fortsatt ikke nett,

offentlige nettverk er overbelastede og treige,

det regner hele tiden,

og jeg hadde skrevet et langt innlegg, men klarte å slette det på magisk vis.

(Klage, klage!)

Jeg håper internett kommer snart, nå er det over en uke siden huseier med nevø var innom og ikke klarte å koble det opp. Vi ble da lovt at det skulle forsøkes igjen på tirsdag (altså fem dager siden), men vi har ikke hørt noe. Sendte en SMS i går, intet svar. Dette begynner å bli et lite irritasjonsmoment, ettersom de nevnte offentlige nettverka er mildt sagt irriterende treige. 

Huseieren stresser med andre ord ikke. Egentlig stresser han ikke med noe som helst når det kommer til huset vi leier av ham; han har ikke skaffet oss noen å bo med ennå heller. Vi fikk inntrykk av at det var voldsomt hastverk med å finne flere leietakere da vi flyttet inn, men sånn er det visst ikke lenger. Vi er forsåvidt glad til, vi!

Ellers var forrige ukes høydepunkt at Henrik fikk seg jobb på skoleuniformsfabrikk! Vi satser på at han imponerer i den to uker lange prøveperioden, får beholde jobben, og gå ned i lønn. Når man blir fast ansatt går man nemlig ned noen dollar i timen her til lands, og det er det visst ikke noe rart med. Jeg er ikke sikker på om jeg er enig i det, men.

Akkurat nå sitter vi på det offentlige biblioteket og forbanner internett; jeg prøver å gjøre noe med nettbanken, Henrik prøver å søke på fag. Om vi lykkes? Time will show...

- Marthe


7 kommentarer:

  1. Internett generelt er veldig dårlig her til lands, ligg omlag 10 år bak heime, så berre venn dåkke til det. Forresten har dei download limits på dei fleste netta her, og brukar de nettet meir enn det de har limit for, må de betale masse ekstra, sjekk om det er eit slikt nett som blir innstallert! Og straum er superdyrt, så venn dåkke til svetting med ein gong, for eg har aldri betalt så dyr straum før i mitt liv... Have fun!

    SvarSlett
  2. Søker Henrik på fag? I Norge da, eller? Sikkert lurt å høre på Jo over her, - om strømregninga, mener jeg. Hun vet hva han snakker om, og vi vet hva vi har hørt. Den kan faktisk ruinere dere, så vær bevisste på strømforbruket.

    Så lenge ikke dere betaler mer for å bo om dere bor alene, så er vel det greit nok.

    Lykke til med jobbinga, Henrik. Du overbeviser dem nok om at dette skal gå bra, kjenner jeg deg rett.

    Her har Marthe vært hjemme hele helga. I går var vi på TanumStrand badeland i Sverige og plaska med Marthe, M og C. Det var deilig. Været er strålende vakkert, med sol, snø og mye lengre dager. Om dagen er det litt vår i lufta, og sola varmer, - men om natta er det fortsatt svinekaldt. Håpet er at det skal skje noe med snøen før påske, sånn at vi kan begynne å rydde og ordne litt i hagen.

    Ha det godt begge to, - og pass på hverandre.

    SvarSlett
  3. Vi er klar over at de bruker download-kvoter, saa blir nok ikke mye nedlasting nei!
    Foreloepig har vi sovet med air-condition nesten hver natt, men vi bruker den stort sett ikke ellers. Naar det blir kjoeligere kan vi nok bruke den enda mindre..
    Vi proever aa vaere bevisste paa det, men det er fint aa faa paaminnelser i ny og ne!

    SvarSlett
  4. Vi har aldri verken varme eller air-con på meir enn to timar per dag, og likevel er kjapt straumrekninga 500 nok per pers... Folk her har ikkje slikt på lenger enn til å kjøle ned huset, og så går det fort vekk av. Heile natta har berre skjedd ein gong, det var då det var 45 grader.

    SvarSlett
  5. Det er såpass? Vi får kanskje passe litt på da... Burde få første regning om ikke så lenge, vi har vel snart bodd her en måneds tid. Dette blir spennende kjenner jeg!

    SvarSlett
  6. Gode råd er godt å få. Blir spennende å vente på strømregninga, da!Lykke til med både strømregning og internett, håper det ordner seg etterhvert.

    SvarSlett
  7. Thorvald sendte noen papirer, blant annet et forsikringsbevis til Henrik. Har det kommet fram? Ville gjerne vite det, før jeg sender neste vending med papirer.

    SvarSlett