mandag 3. mai 2010

Tropiske Cairns

Denne helga har vi, som dere kanskje har fått med dere, vært en tur i Cairns. Cairns ligger ganske langt nord i Queensland, Brisbane ligger helt nederst (og midt på Australias vestkyst), men en liten flytur på to timer var alt som skulle til for å ta oss dit. Kilmaet der er enda mer tropisk enn i Brisbane, "vinteren" er enda mindre kald, med andre ord. Vi var ikke så heldige med været, men det regnet ikke da vi var på eventyr, heldigvis.

Fredag ettermiddag gjorde vi ikke noe spesielt. Vi kom til hostellet, som viste seg å være feil hostell, dro videre til det riktige hostellet, og brukte kvelden på å feire Nederlands nasjonaldag (som om det er noe rart i å gjøre det?) med folk fra Tyskland. 

Lørdag gikk turen til Green Island, et lite paradis en times tid utenfor Cairns. Været var ikke helt lovende på morgenkvisten, og det var mye sjø på vei ut.

Øya i seg selv var ikke stor, det tok 30 min å gå rundt hele. Men den veide opp for sin manglende størrelse med sin blendende skjønnhet, det var akkurat som en tropisk palmeøy som man ser på bilder. Her snorkla vi en times tid, men the Great Barrier Reef, som vi jo så gjerne ville se i all sin prakt, var ikke så mye å skryte av så nærme land og alle de badende og snorklende turistene.

Derfor dykka vi med tank. Det var ganske skummelt, og helt utrolig surrelalistisk, å puste gjennom en slage festa til en 20 kg tung (bare et par kilo i vann) tank på ryggen. Vi hadde en instruktør som passa på oss, og viste oss ting der nede. Vi fikk også ta litt på revet, og de nærgående fiskene. En helt utrolig flott opplevelse. Dessverre fikk vi ikke tatt bilder av dette med digitalkamera, men det så stort sett slik ut:

Her kunne jeg valgt det aller peneste bildet Google hadde å by på, men jeg tenkte at et uredigert bilde ga et mer sannferdig uttrykk. Det var ikke noe midre flott å være der nede av den grunn.


Revdykking var egentlig den eneste planen vi hadde for helga, men Henrik vant en kakespisingskonurranse på fredag (flinke!) der premien var "to for en" regnskogtur. Vi kunne ikke la den sjansen gå fra oss! 

Så søndag ble dagen da vi dro i nok en kenguru/koala-park, badet i en regnskogselv, så 5 krokodiller av forskjellig størrelse fra båt på en elv, og gikk tur på Cape Tribulation Beach, en av regionens flotteste strender etter sigende. Sola var ikke med oss på søndag, så den stranda var ikke så praktfull som den kunne ha vært, men like fullt en palmestrand - og de er aldri å forakte! Dette var en guidet tur; guiden var litt smågal. Han kjørte i alle fall som en galning! 

Regnskogen var veldig grønn, veldig fuktig, og veldig ulik norsk granskog!

Vannet i elva var mer som vi er vant til hjemme; kaldt, men forfriskende.


Denne krokodilla var 4-5 meter lang, 70 år og nokså preget av mang en slosskamp gjennom et langt liv. Den manglet ca halvparten av tenna sine og bar navnet Scarface!

Bitte små sandkrabber lager disse ballene. Cape Tribulation Beach var full av dem!

Dette skiltet opptrer regelmessig på reklamer for backpacking i Australia. Derfor må man avbildes sammen med det.

Han her var bare søt.

Disse trærne heter mangroves, de har røttene sine over bakken og foretrekker saltvann. De finnes langs hele vestkysten.

Helga har vært kjempeflott! 

(må for øvrig legge til at vi nå har spist krokodille, kenguru, emu [og kamel]; en god blanding av lokal mat kan man vel si!)

4 kommentarer:

  1. Og dette minner meg om da den yngste på hytta til Moe spurte Espen: Hva gjør du med krokodillene, Espen. Hva gjør DU med krokodillene, Henrik? Jeg hadde vært livredd, - jeg blir i grunnen livredd bare av å vite at de lever på samme planet som jeg.

    Det ser så superdeilig ut, og jeg synes dere er initiativrike og flinke til å komme dere på tur.

    Ha det riktig godt begge to. Klemmer fra den ene mammaen.

    SvarSlett
  2. Så moro at dere fikk dykket med flasker. Det må være mye bedre enn å snorkle, og snorkling er jo sååå moro.

    Dere er flinke til å få gjort mye når dere først er der nede.

    SvarSlett
  3. Veldig morsomt å se og lese fra turen deres, og få følge litt med på hva dere opplever. Jo jeg kan faktisk tenke meg at det var en opplevelse å dykke, selv om det ikke er noe for meg. Eller hva sier du om mine dykke-ferdigheter Marthe?
    Klemmer fra den andre Mammaen også

    SvarSlett
  4. Krokodillene var en stykke unna, og lå helt stille. Scarface her var den eneste som var skikkelig svær, ellers så vi bare babyer (som vi for øvrig tok på da vi var i dyreparken tidligere på dagen) og en hunn som var halvparten så stor.

    Dykking passer for de fleste sies det, men det er også en fysisk krevende aktivitet, og man må ha nerver til det; noen ganger fikk jeg følelsen av å ikke få nok luft eller klare å puste skikkelig. Så du får se om du kvalifiserer, mamma ;)

    Neste tur går sørover, men der spørs det nok om vi ikke blir litt kalde, der er det vinter nå. Jeg har lyst til å se Sydney og Melbourne likevel. Det er tid (og sånn halvveis penger) som hindrer oss i å reise rundt hele tiden. Det er jo så gøy :D

    SvarSlett