torsdag 27. mai 2010

Sydney


Vi dro til Sydney for å hilse på noen rare gutter vi møtte i Byron bay, ei norsk studievennine av Marthe, og selvfølgelig for å se på de fine tinga de har på den kanten av kontinentet. Før vi dro kjøpte vi noen "vouchere" som skulle gi oss billigere(les "gratis") opphold på alle Nomads hosteller, vi har hatt litt problemer med å bli kvitt disse, særlig fordi man bare kan bruke de to netter på rad. På Nomads West End Backpacker Hostel i Sydney visste de derimot ikke dette og vi fikk bruke de for fire netter, jaj. Da var det eneste problemet udregelige og unødvendige engelske gutter som bodde på rommet vårt. De presterte faktisk å snakke og synge om alt de gjorde på badet(les toalettet), selvom kompisen ikke hørte på. 


Vi kom frem så sent på torsdag at vi ikke hadde tid til å gjøre annet enn å sove. Fredag morgen gikk med på frokost, parker og når de begynte å regne var vi på et kunstmuseum og fant ut at vi var på sånne alt for sjeldent. Sydney har en veldig fin botanisk hage som er full av fruktflaggermus som fløy veldig lavt.
Jeg prøvde forgjeves i ett kvarter å få ett bilde av en av de som fløy rett over meg. Den botaniske hagen ledet oss rett til Operaen og vips hadde vi to turistting å hake av på lista!



Marthes vennine møtte vi senere på kvelden i en hotellbar litt uttafor sentrum. Det var en veldig fin pub med $10 for all mat, og god var den også. Baren hadde også øl og vi drakk denne. Vi beveget oss videre til et annet og ett tredje sted, møtte de rare guttene fra Byron og ei jente som skal på utveksling i Norge. Bildet er fra guttedoen på det andre stedet. Den var helt tagga ned, overalt. Marthe forteller at jentedoen var ganske pen med blomster og duftlys.




Dagen etter våknet vi med ikke helt sammarbeidsvillige kropper og en vill lyst etter akvarium.  Etter frokost dro vi derfor til Sydney Aquarium som vi hadde fått sterkt anbefalt av en rar fyr fra Sveits på en strand i regnskogen. Det var ett veldig fint akvarium.








Lørdag kveld dro vi ut for å møte en av de rare guttene fra Byron, som bor i en del av Sydney kalt Manly, det var ikke så hyggelig med alle vennene hans vi ikke kjente og vi endte på en rolig kafè og tok en tidlig kveld.



Søndag møtte vi igjen de rare guttene fra Byron, som bor i Manly, og stakk ut på en øy som minnet mistenkelig om FMV. Der hadde de en bianual kunstfestival som varte i to måneder. Ganske creepy greier. Mye av kunsten var faktisk direkte ekkel. Jeg ble gjennomvåt og vi dro til Manly. Ganske manndig sted med fire iskremboder som het Copenhagen uten å ha Dansk iskrem. På ferga på vei dit fant vi ut at det var derifra man hadde best utsikt over byen. 




Søndag kveld dro vi til Central Tower/Sydney Tower eller hva det nå heter for å spise dyr mat. Det viste seg etter at vi hadde kommet oss opp på "Viewing Deck" at man måtte ned igjen for å betale depositum på $40 for å slippe opp å se på Ala Carte menyen. Vi spiste sushi på vei tilbake til vandrerhjemmet.





Mandag så vi på krokodiller. Denne dyrehagen var ikke like hyggelig som de vi har vert i før. Dyra så veldig ut som om de hadde gitt opp på livet. Vil ha med meg en koala hjem fordet. Kanskje det holder hvis jeg skaffer meg en slange og en skillpadde?






 

Mitt første skikkelige blogginnlegg ble rart.. 

-Henrik

2 kommentarer:

  1. Morsomt å lese alt dere opplevde i Sydney, selv om det siste bilde var litt udregelig da.
    Dere får jammen med dere litt av vært,og det synes jeg da er lurt.
    Ha en god helg, den blir kanskje hjemme hos dere selv.
    Vi står på farten til Oslo for å feire onkel Haralds 60 år.Først må vi få med oss noe av Idas konsert. Mamma

    SvarSlett
  2. Det ble vel ikke et rart blogginnlegg, Henrik. Fint, ble det! Synes du skal slå deg på blogging du også.

    Hyggelig å høre fra dere. Vi har sendt deg et par mailer på Face, - men dem ser du visst ikke. Jeg liker bildene av dere, for da kan jeg se at dere ser fornøyde og glade ut. Akkurat nå er vi på hytta. Vi leser aviser, blogger og har et halvt øye på Grand Prix. Det har vært supert vær halve dagen i dag, og litt regn resten. Malene har bada! Fra onsdag er vi tatt ut i streik begge to, men vi håper konflikten er løst innen den tid.

    Ha det fortsatt fint begge to.

    Klemmer fra den andre mammaen.

    SvarSlett