fredag 5. februar 2010

Hvilken dag er det i dag?...

Er det fredag? Nei! 

Det er det slettes ikke, det er lørdag. Mens jeg skriver dette ruller tv2-nyhetene over de norske tv-skjermer. Her er klokka seks. Inne i hodet mitt er det vanskelig å si hva klokka er, men en ting er sikkert – den er verken ni eller seks. ”Jetlag er oppskrytt”, sier Henrik. Men så ligger han jo og sover ved siden av meg også, da. 

Turen fra den ene siden av jorda til den andre gikk egentlig ganske fint. På Gardermoen møtte vi Jeanette, som vi reiste sammen med, og turen til London gikk fort og greit. Hvertfall for denne karen:




Heatrow flyplass i London er jo rimelig svær, og vi stirret i vantro da vi så dette skiltet:



Da vi fikk vårt gatenummer viste det seg selvfølgelig at vi skulle gå 20 minutter. Men det var oppskrytt, i motsetning til jetlag. Turen til Singapore tok 12 timer, men med film i seteryggen og noen timer på øyet gikk det vel egentlig greit. I Singapore fikk Henrik og Jeanette seg en løpetur da Jeanette ikke fant passet, men det var heldigvis der det skulle, nesten, og vi kom oss på flyet til Brisbane, dog en smule svettere enn forventet. Denne etappen var tøffest for min del, det tar på å sitte så lenge! På flyplassen i Brisbane skilte vi lag med Jeanette og ble kjørt til hostell-døra av den på forhånd bestilte flyplass-transporten.



Da vi kom til hostellet vi skal bo på de første nettene fredag morgen, Tinbilly Travelers, var klokka ca åtte. Vi var temmelig utslitte etter evighetens flytur, men fast bestemte på å holde oss våkne til kvelden. Henrik var hvertfall det, for ”jetlag er oppskrytt”. Gjett hvordan det gikk? Jetlag er ikke oppskrytt!

Brisbane er foreløpig stor, fremmed og varm. Veldig varm. Det er mye vi må venne oss til, men det skal nok gå fint etter noen dager. Vi valgte å booke et eget rom i natt, men ettersom det er ca fem ganger så dyrt som sovesalen blir det nok der vi tilbringer de neste nettene.


Mens dere i Norge sover skal vi bruke formiddagen på å titte oss litt rundt, finne min studiekamerat Helge, og forhåpentligvis få et lite overblikk over byen. Men først skal jeg gi sovinga et lite forsøk til.

God natt! (Eller er det morgen?)
- Marthe

1 kommentar:

  1. Flinke jenta, blogger første dagen. Nå ble vi glade her hjemme. Så godt å høre at alt har gått bra. Så godt å høre at dere tenker at dere må være litt sparsommelige. Så godt at det er varmt.

    Vi har ikke jetlag. Klokka er halv ti lørdag morgen. To, små sitter i sofaen og ser tegnefilmer, og snart kjører vi til Nordby for å kjøpe servise.

    Kos dere begge to.

    Be good!

    SvarSlett